Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

Vsechno tady krasne teorie. Nez se tady objevi vlastenci (treba Bozi) odjinud.

2 2
možnosti
Foto

J64a52k15u84b 28R84o87t82h

12. 5. 2017 17:56

Máte to jako obvykle pomotané. :-/

6 4
možnosti
JL

Vlastenec chytne za zbraň, když cítí, že jeho domovina je ohrožena.

Nacionalista, se hodí marod. A proč tomu tak je?

Jedni kultivují jazyk a obyčeje a

druzí, kteří ani pořádně neumějí česky, vyřvávají svou prázdnotu na náměstích. Neb

bývá to pro ně taková berlička jejich vlastních frustrací a životních neúspěchů.

5 1
možnosti
JR

J87a48r58a 56R23a55n59k

13. 5. 2017 3:19

Obcas mam zakazano sem prispivat, protoze pracuji na vice komputerech, takze nektere prispevky to vezme....u nekterych se musim 3x prihlasovat, chtela bych jen rici, ze si myslim, ze jsem v podstate vetsi vlastenec nez nejaci dusani a petrici zde, nikdy jsem vlast v nicem nezradila, delala jsem ji lepsi reklamu v cizine, nez kterykoliv pantata z Vysociny a i ted stale posilam penize na ruzne ceske utulky.

2 0
možnosti
Foto

to, co jste v blogu tak hezky popsala, to je vlastenectví.

Ne ty uřvané holé lebky v kanadách.

11 0
možnosti
ZB

"Vlasteneství je láska k vlastnímu národu,nikoliv nenávist k jiným" známý citát TGM,který asi vubec neznají ruzní "vlastenci" nyní "bojujíci za národ" v ruzných,jak hrdě říkají nacionálně konzervativních straničkách.Je dnes opravdu skoro nechutné,co za lidi se označuje za "vlastence" od Vandasových nácku začínaje a u ruzných pošuku hrajících si na domobranu,kteří by neměli problém střílet do svých spoluobčanu,kteří dle jejich selského soudu "zradili vlast" konče....

12 0
možnosti
JB

J57a91n 97B21u93r94d18a

12. 5. 2017 18:00

A ještě Palackého "Však ale že při vší vřelé lásce k národu svému vždy ještě výše cením dobré lidské i vědecké, nežli dobré národní."

3 0
možnosti
BM

Vlastenectví je vřelý vztah ke své zemi, hrdost na svojí historii a její hrdiny, a především vše to, co jste popsala. A aktivně se podílení na jejím rozkvětu ve všech oblastech.

Nacionalismus je pouhé žvanění, vyřvávání na náměstích a netolerance vůči jiným například slovenským, židovským, německým výše popsaným vlastencům. (Mimochodem zeptejte některého "vlastence" kdo byl např. Komenský či co napsal Karel Čapek)....

11 0
možnosti
BM

A jak správně napsal kolega Roth obětovat pro ní i to nejcennější, svůj život...

3 0
možnosti
MP

Láska k národu není nic špatného. V době českého národního obrození ti nejušlechtilejší a nejmoudřejší z nás znovu rekonstruovali český jazyk a dějiny. Negativní konotaci dostala díky vyřvávání holých lebek " nic než národ " , což je samozřejmě bezobsažný blábol.

6 0
možnosti
Foto

J93a67k58u14b 17R81o22t55h

12. 5. 2017 17:14

Karma, díky a dovolte mou zcela vlastní definici:

Vlastenec je člověk, který bez řečí položí knížku národních pohádek, které právě četl dětem a vezme zbraň a jde hájit v případě agrese svou zemi i v případě, že zrovna vládne strana či koalice, se kterou nesouhlasí.

Nacionalista je jedinec, který přesně ví, jak se mají ostatní chovat, snaží se je k tomu donutit násilím a v případě agrese proti jeho zemi je často ochoten kolaborovat, protože agresor se mu zdá lepší, než jeho vlastní vláda; zároveň je ochoten střílet do spoluobčanů, kteří se mu zdají málo "vlastenečtí".

10 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 690x
Jsem čtenářka i pisatelka. Přispívám do Epoch Times.Také korektuji texty. V životě se to projevuje trochu jako nemoc z povolání. Ráda sdílím svoje postřehy ze života na této planetě. Mám velmi málo příbuzných, ale přátelé mi je mohou vynahradit. Věnuji se cyklistice, kultuře, fotografování, literatuře faktu, zabývám se historií holocaustu a lidskými právy současnosti. Každý den cvičím qi-kung, protože jak pravil Gándhí: Kdo nemá čas na cvičení, ten má  potom dost času být nemocný. Funguje to.

 

Seznam rubrik